sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Melominen Phuketissa

Melontaa voi harrastaa Phuketissa monella eri tavalla ja moneen eri budjettiin. Melomaan voi lähteä ryhmän mukana ohjatulle retkelle esimerkiksi Phang Ngan lahdelle. Retket ovat usein koko päivän tai useammankin päivän kestäviä reissuja, joten kannattaa huomioida se retkeä varatessa. Retkien hinnat vaihtelevat, mutta esimerkiksi Aurinkomatkat tarjosivat retkeä lähemmäs sadan euron hintaan.

Toisena vaihtoehtona on vuokrata itse oma kajakki ja lähteä omatoimisesti melomaan. Kajakkeja voi vuokrata useimmilta suosituilta turistirannoilta. Vuokrasimmekin itse kajakin Kata Beachiltä ja lähdimme kahdestaan melomaan merelle.

Kajakin vuokraus maksoi noin 13e/tunti. Paikka josta vuokrasimme oli Katan vasemmalla puolella lähellä Ska Baria. Yritys vuokrasi myös SUP-lautoja sekä teki PADI-sukelluskursseja.





Melomiseen tai kajakin käyttöön emme saaneet sen kummempia ohjeita, saatika pelastusliivejä, vaan kannoimme kajakin itse veteen ja menimme kokeilemaan. Varoituksena sanon, että kajakki painaa melkoisen paljon, joten kantamisessa sai hyvät alkulämmittelyt käsille.



Katan ranta on onneksi melko matala ja virtaukset eivät ole usein kovinkaan voimakkaita, joten melominen sujui helposti. Molemmilla on aikaisempaa kokemusta soutuveneellä soutamisesta sekä Villellä ihan melomisestakin. Vaikkei kokemustakaan löytyisi, uskoisin, että kahdestaan melominen ei tuottaisi vaikeuksia. Melonnassa on tärkeää vain löytää kaverin kanssa yhteinen sävel ja souturytmi.


Maisemathan olivat upeita ja aurinko tarttui tietenkin merellä mukavasti. Välillä pysähdyimme vain ihailemaan maisemia ja nauttimaan auringon lämmöstä. Välillä taas suunnistimme Kata Noi Beachiä päin, mutta emme merestä työntyvien kivien takia uskaltaneet mennä liian kauas.


Mukaan kannattaa melontaretkelle ottaa/ostaa vedenpitävä kassi, jonne voit ottaa puhelimen/kameran, vettä sekä aurinkorasvaa. Aurinkorasvaa onkin hyvä lisäillä merellä ollessa, sillä aurinko on hyvin petollinen. Meloessa kuumassa säässä tuli todella kova jano, joten iso vesipullo kävi nopeasti kaupaksi. 

Deep Blue Ocean Pack on suosittu vedenpitävä kassi, jollaista mekin käytimme merellä. Kuva: Divesupply.com

Kun olimme meloneet noin tunnin verran, palasimme rantaan. Kädet alkoivat olla melkoisen väsyneet, mutta kuljetimme vielä kahdestaan kajakin takaisin vuokrapaikkaan.



Paikka on mielestämme ehdottomasti niille, jotka uskaltavat lähteä itsekseen merelle ja ovat omatoimisia. Viiden tähden palvelua ei ehdottomastikaan kannata odottaa, mutta maassa maan tavalla. Kaikenkaikkiaan meillä oli mukavaa vaikka ihmettelimmekin ohjeistuksen ja pelastuliivien puuttumista. Melomisen voi ottaa nautiskelun tai sitten urheilun kannalta, jos vaikka innostuu melomaan reippaammin pidempää matkaa. Melonta on myös mukavaa vaihtelua perinteisen rannalla löhöilyn sijaan ja kajakkeja pystyy vuokraamaan melkein jokaiselta Phuketin rannalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti