tiistai 7. huhtikuuta 2015

Phi Phin -saariretki

Phi Phi koostuu useista saarista, joista isoimmat ovat Koh Phi Phi Don ja Koh Phi Phi Lee. Isoin saari Don on myös ainoa asuttu saari, tosin Leellä asuu yksi erakoitunut kalastaja. Donilla sijaitseva Tonsain kylä on viimeisen 15 vuoden aikana kasvanut pienestä kalastaja kylästä, todella suosituksi turistikohteeksi. Kylään on noussut vuosien aikana hotelleja sekä vuokrattavia bungaloweja. Yksi suuri syy suosille on Leonardo DiCaprion tähdittämä elokuva The Beach, joka kuvattiin Lee -saaren Maya Beachilla.

Phi Phille pääsee muunmuassa Raya Diversin kanssa ''high seasonilla'' kahdesti viikossa snorklaamaan.


Phi Phi on hieman kauempana kuin muut Phuketin lähisaaret. Pikaveneellä matka kestääkin noin 1h 20min.

Toki matkalla teimme pienen stopin ''kananmunasaarelle'', jossa kokemattomammat snorklaajat pääsivät testaamaan lajia. Munasaaren snorklaustarjonta ei ole parhaasta päästä, mutta ensikertalaisille hyvä harjoittelupaikka. Kohde sopii hyvin lapsiperheille, sillä ranta oli hyvin matala. Pienenä varoituksen sanana mainitsemme aggressiiviset pikkukalat, jotka saattavat näykkiä snorklaajaa etenkin laskuveden aikaan - toinen allekirjoittaineistakin sai puraisun säärestään.

Munasaaren pysähdyksen jälkeen, pikavene otti suunnan kohti Donin saarta, jossa oli seuraavaksi vuorossa lounas. Lounaan jälkeen saarella oli pari tuntia omaa aikaa tehdä mitä haluaa. Phi Phillä voi tehdä ostoksia, herkutella paikallisilla leipomotuotteilla tai käydä vaikka hieronnassa. Tämän jälkeen siirryttiinkin takaisin veneeseen ja kohti toista snorklauskohdetta.

Phi Philtä saa Phuketin parhaat munkit

Matkalla seuraavaan snorklauskohteeseen, pysähdyttiin katsomaan paikallisia ''nähtävyyksiä'' mm. apinoita, viikinkiluolaa sekä muutamaa lagunaa.




Phi Phin vedet ovat ideaaleja snorklaukselle. Vesi on erittäin kirkasta ja eläimiä on todella paljon. Phi Phillä voikin nähdä mm. kilpikonnia, haita ja jopa merihevosia! Hyppäsimme toisella kerralla snorklaamaan suoraan veneestä, sillä veneellä pääsee kätevästi suoraan riutan päälle. Vedessä tunsi itsensä todella pieneksi. Alla on yli 10 metriä vettä, näkyvyys erinomainen, isoja koralleja sekä kaloja joka puolella. Osa snorklausporukasta lähti syvemmälle, paikalle, jossa asustelee riuttahaita. Muut jäivät halutessaan lähemmäksi venettä. Oli ilo kuulla lasten ilon kiljahdukset, kun he katselivat vedenalaista elämää. Phi Phillä todella tunsi, kuin olisi uinut akvaariossa. Phi Phi on ehdottomasti meidän henkilökohtainen suosikki snorklauskohteena, mutta on myös käymisen arvoinen pinnan päällisten maisemien takia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti