keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Open Water Diveriksi Phuketissa

Jos sukeltaminen kiinnostaa, pääsee sitäkin harrastamaan useamman vaihtoehdon kautta Phuketissa. Itse kävimme kolme päiväisen  OWD - eli Open Water Diver -kurssin Raya Diversin kautta, jonka suoritettuamme, pääsemme sukeltamaan maksimissaan 18 metrin syvyyteen. OWD -kurssi on PADI:n eli Professional Association of Diving Instructors -sukelluskoulutusjärjestelmän kurssi. (lisää PADISTA)

Kurssin ensimäisenä päivänä tehdään paljon harjoituksia, joita voi tulla/tulee tarvitsemaan tulevien sukelluksien aikana. Alkuun kuitenkin harjoiteltiin hengittämään regulaattorin kautta tulevaa ilmaa. Kun laitteisiin oli totuttu, oli aika aloittaa harjoitukset eli taidot.

Toiset keskittyivät olennaiseen..
..kun taas toiset keskittyivät selfien ottamisiin.
Taitoja, joita Open Water Diverin tulisi osata ovat muun muassa maskin tyhjentäminen veden alla, ''leijuminen'' eli nosteen hallinta veden alla, erilaiset nousut pinnalle sekä hätätapauksien harjoittelu.

Ensimäinen OWD -päivä päättyi sukellukseen, jolloin kävimme maksimissaan noin 9 metrissä. Saimme myös kotiläksyjä, jotka käsittelivät päivän aikana tehtyjä asioita.

Kurssin toisena päivänä oli edelleen taitojen harjoittelua, jolloin harjoittelimme muun muassa varusteiden poisottoa sekä uudelleen pukemista niin pinnalla kuin pinnan allakin. Lisäksi kerrattiin aikaisemmin opittuja taitoja ja harjoiteltiin lisää, jos jokin tuntui hankalalta. Toisena päivämä teimme myös uimatestin, jossa piti uida 200metriä ilman apuvälineitä. Meillä se tapahtui laivaa ympäri uiden. Toinen päivä päättyi myös sukellukseen, jolloin itse näkymien katseluun alkoi jo pystyä keskittymään, sillä hengittäminen sujui jo luonnostaan.



Kolmas päivä alkoi kirjallisella kokeella, joka täytyy läpäistä, jotta saa luokituksen. Koe ei ole vaikea, jos on pysynyt kuulolla kurssin ajan. Kolmantena päivänä pääsimme sukeltamaan eniten, oikeastaan ainut taito oli kompassin avulla suunnistaminen.

Meidän OWD -kurssi saikin erittäin mukavan päätöksen, sillä alueella harvoin näkyvä merikilpikonna päätti tulla tervehtimään meitä. Suloinen näky kerrassaan!


Mitä syvemmälle pääsimme, sitä enemmän näimme korallia, kaloja sekä erilaisia muita mereneläviä. Mieleenpainuvimpana oli rausku, kivien onkaloista kurkkivat mureenat sekä mielenkiintoiset kalat. Kun happi alkoi olla vähissä, oli aika palata laivalle. Tuoreet valmistuneet Open Water Diverit olivat hyvin väsyneitä, mutta tyytyväisiä.

Kaiken kaikkiaan kurssi oli hauska, sopivan haastava ja raskas. Kurssipäivien jälkeen ei tarvinnut miettiä tekemistä, sillä koko päivän merellä olo vei totaalisesti mehut pois. Positiivinen fiilis kuitenkin jäi, sukellus on todella jees!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti